0 Items - RM0.00
0
  • No products in the cart.
0 Items - RM0.00
0
  • No products in the cart.
-15%

SHAKLEE ESP

RM170.00 RM145.00

Compare
Category: Tags: , ,

ESP adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Sebab utama ESP tersangatla popular dan produk yang paling laris ialah…….kerana ESP membekalkan sumber protein. Semua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa everyday makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke? Haaa….untuk pengetahuan, ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu before makan. So bila dah masak, dah kena panas api, of course kandungan protein tu akan musnah dan yang tinggal…..tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang more than 12 hours ni.

Kalau tak cukup protein apa akan berlaku?
rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
punca ulser perut + ulser usus.
luka lambat sembuh akhirnya berparut.
ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. Kurang ketahanan.

Kalau cukup protein pula?
Macamana tau badan kita cukup protein? Kemusykilan di situ. Jadi “always play safe” ambil ESP ini sebagai pelengkap. No harm at all.

KEBAIKAN : ESP SHAKLEE

  • Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.
  • Untuk wanita yang sedang pregnant macam saya sekarang : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.
  • Untuk wanita yang menyusu anak bertuah dan anak kesayangan : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.
  • Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.
  • Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan sokmo pun kurang.
  • Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.
  • Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!
  • Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Laar dan dahaga tu biasa la, itu dugaan tuhan bagi sebagai ujian.

Pelbagai resepi ESP dicipta oleh otai-otai supaya semua orang mendapat manfaatnya. Anyway, bak kata Chef Wan “Resepi adalah about try and error”
Mungkin apa yang orang lain suka anda tak suka dan begitulah sebaliknya. Jadi pelbagai cadangan resepi ESP disediakan khas untuk anda.

1) 1 sudu ESP + Air Suam
Elakkan bancuh dengan air panas, kerana protein rosak pada suhu yang tinggi, nanti hilanglah semua nutrisi.
2) 1 sudu ESP + Fresh Milk (Susu kotak atau susu tepung)
Macam Irine try dekat gambar atas tu 🙂 Try lahh, trust me! memang sedap.
3) 1 sudu ESP + Milo
4) 1 sudu ESP + Twister Oren
5) 1 sudu ESP + Fresh Milk + kurma
(kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)
6) 1 sudu ESP + Ribena
7) 1 sudu ESP + Nesvita 3 in 1
8) 1 sudu ESP + Susu Anmum
9) 1 sudu ESP + campuran buah-buahan dan blend
(boleh pilih buah kegemaran anda)
10) 1 sudu ESP + Horlicks
11) 1 sudu ESP + Nestle Bliss
12) 1 suduESP + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake

Cadangan Sukatan dan Waktu Minum ESP
Sukatan : 1 sudu besar ESP + Air Kegemaran Anda (1-2 kali sehari)

Tips ESP

  • Jangan bancuh dengan air panas, air kafein atau air berkarbonat sebab boleh hapuskan nutrisi
  • Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan ginjal
  • Gunakan tumbler atau shaker atau botol tupperware untuk menggoncang/SHAKE bancuhan ESP untuk lebih mudah larut. Kalau guna sudu sahaja, nanti tak semua yang larut, jadi berketul-ketul, atau bagi yang sabar boleh tunggu sekejap hingga ESP larut dan boleh kacau dengan sudu semula

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “SHAKLEE ESP”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Need Help? Chat with us

Enter your keyword